Optim Project Management: Pe termen lung nu e o idee bună să aducem străini să muncească pe şantiere

Autor: Alina-Elena Vasiliu 16.04.2019

Optim Project Management, o companie care coordonează lucrările de construcţie de pe şantiere, din momentul achiziţiei terenului până la livrarea proiectului, şi-a majorat afacerile din România cu circa 10% în 2018, pe fondul lucrărilor pe care le-a gestionat în vederea ridicării mai multor fabrici. 

„Am înregistrat o expansiune a businessului în 2018, cu o cifră de afaceri totală de aproape 33 de milioane de lei, cu­prinzând Optim Project Management România, Optim Project Management Bulgaria şi Serbia, Optim Engi­ne­ering Solutions. Profitul a fost de 2 milioane de lei. La ni­velul grupului, am avut 150 de angajaţi şi colabo­ratori“, spu­ne David Evans, director al Optim Project Management.

Colaboratorii sunt angajaţi doar pentru anumite proiecte, restul salariaţilor – arhitecţi, designeri şi proiectanţi – fiind angajaţi permanenţi ai grupului. La nivel de grup, România are cea mai mare pondere, aducând 28,5 milioane de lei din totalul cifrei de afaceri de 33 de milioane de lei. David Evans este cel care controlează toate cele trei companii din grup. „Trebuie să atragem românii să lucreze în construcţii. Nu cred că, pe termen lung, este o idee bună să aducem străini să muncească aici, aceasta nu e o soluţie viabilă.“

În ceea ce priveşte investiţiile, compania se ocupă permanent de dezvoltarea la nivel de tehnologie şi de pregătire a angajaţilor, spune el.