Conferinţa MAS. Arnold Dupuy, analist Pentagon: Cred ca România este într-o situaţie bună pe de o parte dar şi vulnerabilă, trebuie să ne concentram pe energie. Romania are o oportunitate uriaşă în faţă pentru a deveni un lider regional pe energie

Autori: Răzvan Botea , Iulian Tenchiu 16.04.2019

România este într-o poziţie geografică care îi oferă atât avantaje, cât şi vulnerabilităţi, iar resursele de care dispune o pot face un lider regional în zona de energie, o oportunitate pe care NATO ar trebui să o trateze foarte serios, a spus Arnold Dupuy, analist Pentagon, în cadrul conferinţei "Punţi de securitate transatlantică pe fondul discrepanţelor dintre marile strategii de securitate - Viziunea României", eveniment organizat de Monitorul Apărării şi Securităţii".

„România ca producator de petrol şi gaze stă mai bine decât alte state est-europene, deşi importă cantităţi importante de gaz şi petrol din Rusia. Producţia din Romania este mai bună decât în celelate ţări. Intrebarea rămâne: cum poţi transporta gazele prin Balcanii de Vest. In final, dacă ne folosim de exemplul porcului spinos, cred că România are o poziţie foarte puternică şi este o demonstraţie pentru aliaţi ca România ia această situaţie în serios, fiind un element pozitiv”, a spus el în cadrul evenimentului.

Alte declaraţii: