Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR: Finanţarea şi instrumentele de finanţare trebuie să se schimbe continuu. Avem nevoie de linii de finanţare continue, nu pe o perioadă limitată

Autor: Florentina Niţu 16.04.2019

Întreprinderile private mici şi mijlocii din România au nevoie schimbe în mod continuu finaţare şi instrumente de finanţare moderne, care să sprijine antreprenorii în mod constant, nu doar într-o anumită perioadă de timp, după cum se derulează în prezent programele de finanţare din fonduri de la stat sau europene, potrivit lui Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

„Finanţarea trebuie să se schimbe în mod continuu şi instrumentele de finanţare, de asemenea, avem nevoie de modernizarea finanţărilor din partea statului şi de linii continue de finanţare, ca atunci când apare nevoia de finanţare din partea antreprenorului, să poată accesa fonduri. Nu ar trebui să facem programe de finanţare pe o perioadă limitată, în care dacă te încardrezi bine, dacă nu, nu”, a spus Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii din România. El a fost prezent la conferinţa ZF IMM ’19: Start-up într-un nou secol de business.

El a mai spus că criza forţei de muncă ar trebui revizuită prin politici concrete din statului şi „să nu ne mai uităm la crearea forţei de muncă, pentru că nu mai avem de unde să atragem”.