Andrei Pitiş, cofondator Innovation Labs şi VP Engineering, Fitbit: Cred că atunci când stagnezi este mai bine să începi să cauţi un nou partener ori să faci exit

Autor: Alexandra Cepăreanu 16.04.2019

Andrei Pitiş, cofondator Innovation Labs şi VP Engineering, a spus că antreprenorii care simt că activitatea desfăşurată de compania lor stagnează ar trebui să caute un partener nou, poate chiar un fond de investiţii, fie ar trebui să facă exit parţial sau total, deoarece de la stagnare firma trece la scădere.

„Cred că este momentul să ieşi dintr-un business atunci când stagnezi. Cred că firmele care stagnează se vor duce în jos şi acela este momentul să îţi cauţi parteneri fie că este un fond de investiţii sau parteneri noi sau faci exit parţial sau total”, a spus Andrei Pitiş.

El a adăugat că după această perioadă „următoarea investiţie va fi mai mare şi mai cuprinzătoare.”

Ce a mai spus Andrei Pitiş:

Pot spune că începând cu anul trecut s-au finanţat mai multe companii prin fonduri de venture capital. Este adevărat că trebuie să le demonstrezi că eşti capabil să le înzeceşti banii, dar asta înseamnă ca dacă ei investesc 2 milioane tu trebuie să le arăţi că faci 20 de milioane, ceea ce nu este deloc imposibil pentru o companie tehnolgică, dar am văzut din ce în ce mai multe companii care cresc foaret rapid şi care nu sunt din zona de tehnologie.

Eu le recomand antrepernorilor să pornească businessul cu o piaţă globală în minte. Sunt foarte mulţi care se gândesc la început că lansează în România şi apoi şi în ţările din jur. Şi acesta este un model de business care este finanţabil, dar trebuie să ştie foarte bine care va fi procesul de scalare globală. Şi este bine să aibă deja o investiţie de tip angel atunci când se duc spre un venture capital.