Firea donează milioane de euro din bugetul Capitalei la Catedrala Neamului şi 10% din salariul ei pentru Notre Dame

Ziarul Financiar 16.04.2019

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea anunţă, marţi, într-o scrisoare transmisă primarului oraşului Paris, Anne Hidalgo, că-şi va dona 10% din salariul pe următoarele trei luni pentru reconstrucţia Catedralei Notre Dame.

Gabriela Firea a trimis marţi o scrisoare omologului său de la Paris, primarul capitalei Frantei, Anne Hidalgo, prin care şi-a exprimat regretul faţă de incendiul care a devastat luni seară catedrala Notre Dame din Paris, anunţă Primăria Capitalei.

Totodată, în semn de solidaritate cu eforturile poporului francez de restaurare a monumentului, edilul a anunţat că va dona 10% din salariul său, timp de trei luni, fondului instituit pentru finanţarea lucrărilor de reconstrucţie a catedralei.

"Această tragedie a unit nu numai un popor, ci o întreaga lume. Am văzut ieri un popor francez îngenuncheat, dar nu în semn de înfrângere, ci într-un act impresionant de credinţă! Indiferent de nationalitate sau origine, oameni din intreaga lume s-au rugat pentru eroii pompieri care şi-au riscat viaţa pentru a salva acest simbol al umanităţii şi iată că astăzi avem speranţa unui nou început! Sunt convinsă că vom contribui cu toţii la reconstruirea acestui monument de o valoare inestimabilă, prin sprijin financiar, moral sau spiritual. Personal, doresc să mă alătur eforturilor de solidaritate şi să donez 10% din salariul meu, timp de trei luni, în fondul de solidaritate dedicat reconstrucţiei Catedralei Notre-Dame de Paris", se arată în textul scrisorii transmise de Gabriela Firea.

Lista de venituri salariale din cadrul instituţiei (din data de 31 martie 2019 şi publicată pe site-ul Primăriei Municipiului Bucureşti) arată că primarul general beneficiază de un salariu de bază de 20.800 lei.

Restaurarea Catedralei Notre-Dame, grav afectată de un incendiu în noaptea de luni spre marţi, va costa sute de milioane de euro şi va dura mai mulţi ani, spun experţii.