Miercuri intră la tranzacţionare o nouă emisiune de obligaţiuni ale Bittnet Systems: 10 mil. lei pe patru ani cu o dobândă fixă de 9% pe an

Autor: Liviu Popescu 16.04.2019

Bursa de la Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, a anunţat că pe 17 aprilie 2019 intră la tranzacţionare o nouă emisiune de obligaţiuni a Bittnet Systems (BNET) pe sistemul alternativ de tranzacţionare.

Emisiunea cuprinde 100.000 de obligaţiuni, negarantate, denominate în lei, cu o valoare nominală de 100 de lei cu scadenţa de patru ani. Obligaţiunile au o dobândă fixă de 9% pe an, plătibilă semestrial prin intermediul Depozitarului Central.

“Obligaţiunile au fost cumpărate de 53 de investitori dintre care 4 persoane juridice române şi 49 de persoane fizice române”, menţionează BVB. Operaţiunea a fost intermediată de Tradeville şi de Goldring.

Bittnet Systems este prima companie din sectorul IT listată la bursa de la Bucureşti. Compania a închis prima şedinţă de tranzacţionare din 2015 la o valoare de piaţă de 7,9 milioane de lei pentru ca în prezent aceasta să fie de 75 milioane de lei, respectiv o creştere de aproape zece ori în patru ani.

Bittnet este o companie care a apelat des la mecanismele de finanţare ale pieţei de capital, emisiunea de obligaţiuni care intră miercuri la tranzacţionare fiind a cincea astfel de operaţiune.