ZF Live. Nassim Abu Rjala, global shaper, World Economic Forum: Fără un un proces de digitalizare bine făcut, riscăm să avem generaţii de şomeri

Autor: Mircea Nica 17.04.2019
Dacă în următorul deceniu procesul de digitalizare nu va fi optimizat cores­pun­zător în România, atunci efectele negative se vor resimţi asupra gene­ra­ţiilor următoare, care vor avea dificultăţi în a-şi găsi un loc de muncă.

Conform statisticilor Comisiei Euro­pene, România se află pe ultimul loc din punctul de vedere al digita­lizării, a spus la ZF Live Nassim Abu Rjala, global shaper la World Eco­nomic Forum. 

„Trebuie să ne întrebăm cum va arăta România în zece ani şi dacă noi nu vom avea un proces de digitalizare extrem de bine făcut, vom risca să avem anumite probleme, vom avea generaţii de şomeri. Cred că este bine să avem o viziune, să începem să lucrăm, să vedem ce au făcut alte state, nu trebuie să inventăm noi roata. Dacă ne uităm la statisticile Comisiei Europene, România se află pe ultimul loc din punctul de vedere al digitalizării şi sunt mai mulţi indicatori: partea de resurse umane, partea de conexiune, partea de pregătire a sectorului public, partea de pregătire a sectorului privat.”