Lucian Anghel, preşedintele BVB: Am cumpărat acţiuni BNET şi sunt un investitor mulţumit. Dacă am un regret, acela este că nu am investit mai mult la momentul listării

Autori: Ştefan Stan , Tibi Oprea 17.04.2019

Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori de la Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, spune că a achiziţionat acţiuni ale Bittnet Systems, prima companie din sectorul IT de la bursa românească şi care săptămâna aceasta a aniversat patru ani de la listare, şi că este mulţumit de evoluţia acestora.

“Am cumpărat acţiuni BNET de la bursă şi sunt un investitor mulţumit. Realizările lor au fost peste promisiuni. Dacă am un regret, acela este ca nu am investit mai mult la momentul listării”, spune Lucian Anghel, prezent miercuri la Ziua Investitorului Bittnet.

Bittnet a închis prima şedinţă de tranzacţionare din 2015 la o valoare de piaţă de 7,9 milioane de lei pentru ca în prezent aceasta să fie de 75 milioane de lei, respectiv o creştere de aproape zece ori în patru ani.

Bittnet este o companie care a apelat des la mecanismele de finanţare ale pieţei de capital, emisiunea de obligaţiuni care intră miercuri la tranzacţionare fiind a cincea astfel de operaţiune.

Bursa de la Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, a anunţat că pe 17 aprilie 2019 intră la tranzacţionare o nouă emisiune de obligaţiuni a Bittnet Systems (BNET) pe sistemul alternativ de tranzacţionare.

Emisiunea cuprinde 100.000 de obligaţiuni, negarantate, denominate în lei, cu o valoare nominală de 100 de lei cu scadenţa de patru ani. Obligaţiunile au o dobândă fixă de 9% pe an, plătibilă semestrial prin intermediul Depozitarului Central.

 “Obligaţiunile au fost cumpărate de 53 de investitori dintre care 4 persoane juridice române şi 49 de persoane fizice române”, menţionează BVB. Operaţiunea a fost intermediată de Tradeville şi de Goldring.