OMV Petrom a fost amendată de Garda de Mediu cu 60.000 lei pentru transportul petrolului şi gazelor la Secţia Terminal Midia fără autorizaţie de mediu reînnoită

Autor: Roxana Rosu 17.04.2019

OMV Petrom (OMV Petrom) a primit o amendă de 60.000 lei de la Garda de Mediu şi a fost sancţionată cu suspendarea activităţii la  Secţia Terminal Midia pentru transportul petrolului şi a gazelor prin conducte fără să deţină autorizaţie de mediu reînnoită, dar măsura a fost contestată în instanţăl şi nu se aplică în acest moment.

OMV Petrom a contestat în instanţă amenda şi măsura de suspendare a activităţii până la obţinerea autorizaţiei de mediu. Până la hotărârea definitivă a instanţei de judecată măsura este suspendată.

”Colaborăm cu autoritatea de mediu pentru obţinerea prelungirii autorizaţiei de mediu. Autorizaţia de mediu urma să fie reinnoită în decembrie 2018 si OMV Petrom a depus cerere din octombrie 2018 impreună cu documentele suport, in deplină conformitate cu termenul legal prevăzut în reglementările aplicabile. Procesul de reînnoire a autorizaţiei este unul complex  şi s-a prelungit mai mult decât ne aşteptam din cauza unor solicitări suplimentare din partea autorităţii competente de mediu”, se arată într-un comunicat al companiei.

La sfârsitul lunii martie, în urma unor plângeri ale localnicilor privind contaminarea unor terenuri cu reziduuri petroliere, Garda Nationala de Mediu a demarat o investigaţie in zona Vadu-Corbu.

Conform notei de constatare comunicată de Gardă, poluarea de la Vadu nu a putut fi legată de activităţile OMV Petrom în zonă.

Staţia Terminal Midia funcţionează din septembrie 1989 şi procesează producţia de gaze din Marea Neagră.

O eventuala oprire a Statiei ar conduce la oprirea completă a producţiei din Marea Neagra, de circa 25.000 bep/zi in prezent, spun reprezentanţii OMV Petrom.