Viorica Dăncilă anunţă că va discuta cu preşedintele imediat ce ajunge la Guvern: Iohannis trebuie să înţeleagă că e decizia premierului

Autori: Petriana Condrut , Mediafax 17.04.2019

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că îl va suna pe preşedintele Klaus Iohannis şi speră ca acesta să înţeleagă că este vorba despre o decizie politică în ceea ce priveşte portofoliul de la Ministerul Justiţiei.

"Eu consider că e bine să mergem pe această variantă. Voi discuta cu preşedintele. Imediat ce ajung la Guvern, voi avea o discuţie telefonică cu preşedintele şi îi voi spune de remanieri. Sper să aibă o atitudine bună având în vedere că deţinem Preşedinţia rotativă a Consiliului UE. Preşedintele trebuie să dea dovadă de responsabilitate, că e decizia premierului şi să înţeleagă că trebuie să fie o bună colaborare", a declarat Viorica Dăncilă, la finalul şedinţei Cmitetului Executiv Naţional PSD.

Premierul a precizat că miercuri va avea o discuţie şi cu ministrul Justiţiei Tudorel Toader, pentru a vedea dacă acesta acceptă sau nu să demisioneze.

"Astăzi am să am o discuţie cu domnul Toader. E normal să o avem. Vom vedea ce decizie va lua domnul Toader", a completat Viorica Dăncilă.

Premierul nu a explicat însă ce se va întâmpla dacă Tudorel Toader refuză să-şi dea demisia.