Germanii de la Bosch merg înainte cu planul fabricii de maşini de spălat de la Simeria: Vom decide cum vom finanţa investiţia

Autor: Alina-Elena Vasiliu 18.04.2019

Investiţia de 110 milioane de euro reprezintă cea mai mare plasare de capital din judeţul Hunedoara din ultimii 30 de ani.



Grupul german Bosch, care a anunţat o investiţie de 110 milioane de euro într-o fabrică de maşini de spălat la Simeria, în judeţul Hunedoara, a retras cererea de obţinere a ajutorului de stat, depusă în toamna anului trecut şi care ar fi urmat să acopere o parte a investiţiei.

„BSH a înaintat în septembrie 2018 Ministerului de Finanţe cererea de acord de finanţare pentru construcţia planificată a fabricii de maşini de spălat în Simeria Veche. Ulterior, nedorind să obstrucţioneze procesul de aprobare a investiţiilor pentru alţi solicitanţi, dar şi având în vedere că anumite aspecte aferente proiectului de construcţie necesită clarificări interne supli­mentare, compania a decis să-şi retragă cererea“, spune Irenne Wagner, director de marketing şi comunicare la BSH Electro­cas­nice, compania prin care se face investiţia.