Studiul Aon Best Employers: Şase din zece angajaţi români sunt „implicaţi“ profesional

Autor: Adelina Mihai 18.04.2019

Autonom (închirieri auto), GSK Consumer Healthcare (produse de îngrijire a sănătăţii), JYSK România (retailer de mobilă şi decoraţiuni) şi Premier Restaurants (restaurante) au fost desemnaţi cei mai buni angajatori ai anului 2018, într-un studiu care măsoară nivelul de implicare profesională al angajaţilor.



Nivelul de „engagement“, adică gradul de implicare profesională al angajaţilor români, a fost de 63% în 2018, similar cu cel din 2017, arată rezultatele studiului Best Employers rea­lizat de filiala autohtonă a companiei de con­sultanţă şi outsourcing în domeniul mana­gementului resurselor umane Aon România.

„Concluziile sondajului arată că nivelul implicării profesionale este în stagnare. Rezultatele la nivel de medie a participanţilor arată un scor de engagement de 63%, identic cu cel din anul precedent, în timp ce companiile nominalizate ca Best Employer au un nivel de engagement de 88%“, spun reprezentanţii Aon România, care au realizat studiul pe un eşation 21 de organizaţii. Companiile participante la studiu au fost reprezentate de 15.000 de respondenţi fără funcţii manageriale, respectiv 1.100 de manageri, din domeniile IT, financiar, farma, retail, media, automotive, servicii medicale etc.