Dominic Bruynseels, şeful First Bank, vorbeşte despre cumpărarea Leumi Bank: Această achiziţie face parte din strategia băncii de a-şi extinde prezenţa în România, pentru a deveni un actor puternic. Suntem deschişi şi la alte achiziţii

Autor: Claudia Medrega 18.04.2019

După achiziţia Piraeus Bank şi Leumi Bank, fondul american de investiţii J.C. Flowers ar ajunge la o cotă de piaţă după active de circa 1,8%, apropiindu-se de top 10 cele mai mari bănci din România.



First Bank (fosta Piraeus Bank), controlată de fondul american de investiţii J.C. Flowers, a confirmat ieri semnarea unui acord pentru achi­ziţia subsidiarei din România a Leumi Bank, fina­lizarea tranzacţiei fiind condiţionată de primirea aprobărilor de la BNR şi Consiliul Con­curenţei.

ZF a anunţat marţi după-amiază parafarea tranzacţiei de preluare a Leumi Bank România de către First Bank.

„Această achiziţie face parte din strategia băncii de a-şi extinde şi consolida prezenţa în Ro­mânia, cu  obiectivul de a deveni un actor pu­ternic pe piaţa locală. Este cea de-a doua achiziţie pe care fondul american de investiţii J.C. Flowers & Co. o face în România în mai puţin de un an, dovedindu-şi interesul şi angajamentul faţă de această piaţă valoroasă. Având în vedere orientarea noastră către achiziţii relevante, ne păstrăm deschiderea spre oportunităţi similare de creştere“, a declarat Dominic Bruynseels, preşe­dintele executiv al First Bank.