Instanţa supremă a respins cererea procurorilor DNA pentru termene mai scurte în dosarele lui Dragnea şi Vâlcov

Autor: Mihaela Gidei 18.04.2019

Instanţa supremă a respins cererea procurorilor DNA de preschimbare a termenelor stabilite în dosarele lui Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov. Astfel, următorul termen în dosarul lui Dragnea are loc pe 20 mai, iar cel din cauza lui Vâlcov pe 11 iunie, aşa cum a stabilit iniţial instanţa.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins cererea DNA de preschimbare a termenelor dispuse în dosarele lui Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov, informează reprezentanţii instanţei supreme.

Demersul DNA a venit după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit, luni, ca următorul termen în dosarul DGASPC Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare, să aibă loc în data de 20 mai.

De asemenea, marţi, Darius Vâlcov a depus la instanţa supremă o solicitare de amânare a apelului în dosarul în care a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani de închisoare, motivând că vrea să-şi angajeze un avocat şi să-şi pregătească apărarea, magistraţii dispunând un nou termen pe 11 iunie.

Astfel, în urma deciziei ÎCCJ, aceste dosare vor fi judecate în zilele deja stabilite de instanţă.