Un nou capitol în istoria Sidex Galaţi. Combinatul va trece sub o nouă identitate, a grupului Liberty. Fostul Sidex Galaţi, una dintre mândriile erei industriale comuniste, trece oficial în mâinile magnatului indian Sanjeev Gupta, după ce tranzacţia a fost aprobată

Autor: Mirabela Tiron 19.04.2019

♦ La privatizare, în 2001, de pe porţile combinatului ieşeau 27.000 de angajaţi, acum au mai rămas sub 6.000 de oameni ♦ Sub conducerea ArcelorMittal (a miliardarului Lakshmi Mittal) producţia a scăzut de la 5 milioane de tone de oţel la 2 milioane de tone.

ArcelorMittal Galaţi, cel mai mare combinat siderurgic din ţară, va trece oficial în proprietatea grupului Liberty House (controlat de magnatul indian Sanjeev Gupta), după ce Comisia Europeană a aprobat această tranzacţie, potrivit oficialilor companiei.

„Am ajuns într-un moment important, în care o nouă pagină de istorie se scrie pentru combinat: Comisia Europeană a aprobat tranzacţia dintre grupurile ArcelorMittal şi Liberty House după ce, în ultimele luni, a supravegheat atât procesul complex de vânzare, cât şi operaţiunile noastre curente. Această schimbare înseamnă creşterea  producţiei şi deschide numeroase oportunităţi pentru noi“, a spus Bogdan Grecu, directorul general al combinatului siderurgic Galaţi. El a mai precizat că procesul de transfer de proprietate se va finaliza curând şi că vor trece sub o nouă identitate, cea a Grupului Liberty.  Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică.