Din fabrică de mătase în silk district imobiliar. Dezvoltatorul Prime Kapital prezintă un proiect de 200 mil. euro pe fosta platformă din industria textilă Teba din Iaşi

Autor: Mircea Nica 19.04.2019

Compania de investiţii şi dezvoltare imobiliară Prime Kapital, care îi are printre fondatori pe Martin Slabbert, fost şef al NEPI în România, spune că va investi peste 200 de milioane de euro în proiectul mixt Silk District pe care îl va dezvolta la Iaşi, pe terenul fostei fabrici din industria textilă Teba, urmaşa întreprinderii de mătase Victoria Iaşi.

Noul proprietar al terenului, dezvoltatorul Prime Kapital, a păstrat astfel în denumirea proiectului imobiliar originea fabricii din Iaşi şi anunţă că va începe prima fază a lucrărilor de construcţie în trimestrul I al anului 2020. „Silk District este o altă mare investiţie a noastră în Iaşi, unde suntem deja prezenţi prin Mall Moldova, centrul comercial super-regional pe care îl extindem în prezent la o suprafaţă închiriabilă de peste 100.000 mp. Oraşul are fundamente economice solide şi suntem încântaţi să colaborăm cu autorităţile locale pentru a sprijini Iaşiul să îşi fructifice avantajele competitive, să îmbu­nătăţească calitatea vieţii pentru locuitorii săi şi să rămână atractiv pentru noile generaţii,“ a spus Mihail Vasilescu, partener la Prime Kapital.