Ce le transmite Andreas Treichl, cel mai important bancher din Europa Centrală şi de Est, acţionarilor în ultima scrisoare ca CEO al Erste

Autor: Claudia Medrega 19.04.2019

„Am aşteptări ridicate de la succesorul meu şi echipa sa. Va trebui să îmbunătăţească foarte mult lucrurile pe care nu le-am făcut atât de bine şi să fie cel puţin la fel de bun ca şi mine în ceea ce am făcut bine.“



Bancherul austriac An­dreas Treichl, 67 de ani, unul dintre cei mai longevivi şefi de bancă mare din Europa, cu peste două decenii petrecute ca CEO al Erste, o bancă de top în regiunea Europei Centrale şi de Est (ECE), a transmis amintiri, sfaturi şi aşteptări în ul­tima scri­soare pentru acţionari.

2019, an important pentru Erste care mar­chează cea de-a 200-a ani­versare, este şi anul de re­tra­gerea a lui Andreas Treichl din fruntea gru­pu­lui austriac, după mai bine de 22 de ani, perioadă în care a creat dintr-o bancă austriacă cel mai mare grup finan­ciar din Europa Cen­trală şi de Est cu operaţiuni în Austria, Cehia, Croaţia, Slovacia, România, Ungaria şi Serbia, în jur de 2.500 de subsidiare în cele şapte ţări şi circa 16 milioane de clienţi.

„Am aşteptări ridicate de la succesorul meu şi echipa sa. Va trebui să îmbună­tăţească foarte mult lucrurile pe care nu le-am făcut atât de bine şi să fie cel puţin la fel de bun ca şi mine în ceea ce am făcut bine“, susţine Andreas Treichl în ultima scrisoare pentru acţionari.