Bogdan Drăgoi, Philippe Heim şi Liliana Feleagă intră în boardul BRD. Acţionarii au aprobat şi bugetul pe 2019 şi distribuirea unui dividend de 1,64 lei/acţiune

Autor: Claudia Medrega 19.04.2019

♦ Acţionarii  BRD au aprobat numirea a trei administratori în board, Bogdan-Alexandru Drăgoi, Philippe Laurent Charles Heim şi Liliana Feleagă urmând să aibă câte un mandat de 4 ani ♦ Şi distribuirea unui dividend brut de 1,64 lei/ acţiune aferent profitului din 2018 a primit undă verde de la acţionarii băncii.



Acţionarii BRD-SocGen, a treia bancă de pe piaţa locală după active, au aprobat ieri bugetul pentru 2019, care sta­bileşte creşterea veniturilor din do­bânzi, în condiţiile avansului cre­di­tării totale cu peste 4% (3,4% dacă se con­si­deră cursul de schimb constant), până la un sold net de 30,2 mld. lei.

Creşterea câştigului băncii româ­neşti cu capital francez va fi influenţată în acest an de creşterea volumului cre­ditării, mai mult pe retail, precum şi de efectul pozitiv în urma creşterii dobân­zilor, în timp ce încasările din comi­sioane vor fi sub presiune puternică, după cum anticipează banca.