Încă un program de finanţare a afacerilor urmează să fie lansat: Antreprenorii din IMM-uri ar putea lua 450.000 de lei de la stat din iulie pentru minifabrici

Autor: Florentina Niţu 19.04.2019

♦ Perioada de înscriere este de 10 zile, timp în care firmele trebuie să completeze online un plan de afaceri ♦ Planurile de afaceri se vor evalua în termen de 30 de zile lucrătoare ♦ În ediţia din 2018 s-au înscris 606 companii pentru finanţare.



Microîntreprinderile şi între­prinderile mici sau mijlocii din România ar putea atrage fonduri de maximum 450.000 de lei de la stat pentru dez­voltarea businessului, prin programul naţional de microindus­trializare, care va fi lansat în luna iulie, potrivit re­prezentanţilor Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antre­prenoriat (MMACA).

„Perioada de lansare a apelului pentru Programul naţional de micro­in­dustrializare este prevăzută pentru luna iulie. Bugetul alocat este de 74,3 mili­oane de lei, credite de angajament. Suma maximă nerambursabilă/bene­ficiar este de 450.000 lei şi contribuţia proprie a beneficiarului de minimum 10% din valoarea cheltuielilor eligibile“, conform răspunsului transmis pentru ZF de reprezentanţii ministerului.