Andreas Treichl, şeful Erste, principalul acţionar de la BCR, mesaj către cel care îi va lua locul: „Am aşteptări ridicate de la succesorul meu şi echipa sa. Va trebui să îmbunătăţească foarte mult lucrurile pe care nu le-am făcut atât de bine şi să fie cel puţin la fel de bun ca şi mine în ceea ce am făcut bine.“

Autor: Claudia Medrega 19.04.2019

Andreas Treichl, 67 de ani, unul dintre cei mai longevivi şefi de bancă mare din Europa, cu peste două decenii petrecute ca CEO al Erste, a transmis sfaturi şi aşteptări în ultima scrisoare pentru acţionari.

2019, an important pentru Erste, care marchează cea de-a 200-a aniversare, este şi anul de retragerea a lui Andreas Treichl din fruntea grupului austriac, după mai bine de 22 de ani, perioadă în care a creat dintr-o bancă austriacă cel mai mare grup financiar din Europa Centrală şi de Est cu operaţiuni în Austria, Cehia, Croaţia, Slovacia, România, Ungaria şi Serbia. 

„Am aşteptări ridicate de la succesorul meu şi echipa sa. Va trebui să îmbunătăţească foarte mult lucrurile pe care nu le-am făcut atât de bine şi să fie cel puţin la fel de bun ca şi mine în ceea ce am făcut bine“. Andreas Treichl îi predă ştafeta lui Bernhard Spalt, care anterior a fost şi director de risc la BCR în România. Treichl a fost artizanul preluării BCR. Sub conducerea lui grupul Erste şi-a majorat activele de 4,6 ori, ajungând la 236,7 mld. euro, iar capitalizarea a crescut de 8 ori, ajungând la 15,8 mld. euro.