Se sapă mai adânc: Congresul Statelor Unite cere Administraţiei Trump versiunea completă a raportului elaborat de comisia lui Robert Mueller

Autori: Mihai Draghici , Mediafax 19.04.2019

Camera Reprezentanţilor a emis, vineri, o ordonanţă prin care somează Departamentul Justiţiei să transmită Congresului SUA versiunea completă a raportului elaborat de Comisia Robert Mueller, pentru continuarea investigaţiilor în cazul ingerinţelor electorale ruse.

Jerrold Nadler, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Judiciare din Camera Reprezentanţilor, a cerut Departamentului Justiţiei să se conformeze solicitării până pe 1 mai.

"Congresul are sarcina de a determina caracterul complet al presupuselor acţiuni ilegale şi să decidă ce paşi trebuie făcuţi în continuare", a declarat congresmanul democrat Jerrold Nadler, potrivit agenţiei Associated Press.

Comisia Robert Mueller nu a formulat recomandări de inculpare a lui Donald Trump pentru obstrucţionarea justiţiei, dar preşedintele nu a fost exonerat, decizia urmând să aparţină Congresului, notează agenţia AP.

"Comisia pentru Afaceri Judiciare trebuie şi are dreptul de a vedea versiunea completă a raportului şi dovezile referitoare la practicile de până acum", a argumentat Nadler.

Comisia Robert Mueller a oferit Departamentului Justiţiei versiunea completă a raportului de anchetă privind ingerinţele electorale ruse şi presupusele contacte între echipa electorală a lui Donald Trump şi Moscova. Secretarul Justiţiei, William Barr, care este şi procuror general a redactat raport, ţinând secrete anumite fragmente ale documentului. O versiune redactată a fost trimisă Congresului, iar alta a fost publicată.