Serviciile americane de informaţii acuză Huawei că este finanţat de statul chinez

Autor: Raluca Nicolae 20.04.2019

Serviciile americane de informaţii au acuzat compania Huawei Technologies că este finanţat de Ministerul Securităţii Naţionale al Chinei, informează, sâmbătă, ziarul The Times, încă o acuzaţie pe lista celor cu care se confruntă compania chineză de tehnologie, transmite Reuters.

CIA a acuzat compania Huawei că a primit finanţare de la Comisia Naţională de Securitate a Chinei, de la Armata Populară de Eliberare şi de la o a treia ramură a reţelei de informaţii chineze de stat, a spus ziarul britanic.

La începutul acestui an, CIA a făcut schimb de informaţii cu membrii grupului FiveEyes, din care fac parte şi Marea Britanie, Australia, Canada şi Noua Zeelandă.

Huawei a respins acuzaţiile într-o declaraţie citată de ziar.„Huawei nu comentează acuzaţii nefondate susţinute de dovezi de la surse anonime", a declarat un reprezentant al Huawei pentru The Times.

Compania, CIA şi Ministerul Afacerilor Externe din China nu au comentat. Acuzaţiile serviciilor americane de informaţii vin într-o perioadă de tensiuni comerciale dintre Washington şi Beijing, pe fondul preocupărilor Statelor Unite că echipamentul Huawei ar putea fi folosit pentru spionaj.