Preşedintele PMP Eurgen Tomac: Vrem ca în următorii ani peste 50% din populaţia Moldovei să fie parte a României şi UE

Autor: Alexandru Costea 20.04.2019

Preşedintele PMP Eurgen Tomac a declarat, sâmbătă, în cadrul evenimentului de lansare a ofertei electorale pentru europarlamentare, că unul din obiectivele partidului care va fi promovat în Parlamentul European este integrarea a peste jumătate din populaţia Republicii Moldova în România şi UE.

"Îmi aduc aminte cât de dificil a fost atunci când preşedintele Traian Băsescu a trasat o sarcină clară statului român cerându-i să schimbe legea cetăţeniei române pentru ca şi românii de peste Prut să poaă reveni acasă. De la această decizie, peste un milion de cetăţeni de peste Prut sunt cetăţeni ai României şi UE. Dacă mai departe avem forţa să ducem acest mesaj, în următorii ani peste 50% din populaţia Republicii Moldova va fi parte a României şi a UE. Cu acest proiect trebuie să mergem mai departe la Bruxelles, să le explicăm tuturor aliaţilor noştri că se pot baza şi că suntem pregătiţi să facem acest pas. Pentru asta trebuie să obţinem un scor cu două cifre", a afirmat Eugen Tomac, preşedinte PMP.

Eugen Tomac participă, sâmbătă, la prezentarea candidaţilor şi a programului Partidului Mişcarea Populară pentru alegerile europarlamentare, care se desfăşoară la Romexpo şi la care participă 7.000 de persoane.

Traian Băsescu, preşedintele de onoare al PMP, deschide lista celor 43 de candidaţi ai partidului la alegerile europarlamentare.

Primele 10 locuri sunt ocupate de:
1. Traian Băsescu (senator PMP)
2. Eugen Tomac (deputat PMP)
3. Ioana Constantin (secretar general adjunct PMP)
4. Marius Paşcan (preşedinte executiv PMP)
5. Simona Vlădica (preşedinte PMP Călăraşi)
6. Robert Turcescu (deputat PMP)
7. Teodora Desagă (consilier parlamentar şi consilier local Bragadiru)
8. Petru Movilă (deputat şi vicepreşedinte PMP)
9. Cătălina Boziannu (deputat şi preşedintele al Organizaţiei de Femei a PMP)
10. Cătălin Bulf (preşedinte PMP Argeş şi vicepreşedinte PMP la nivel naţional).