Începe cea mai încărcată săptămână pentru bursă de la începutul anului 2019

Autor: Liviu Popescu 22.04.2019

Banca Transilvania, cea mai tranzacţionată acţiune de la Bursa românească, îşi va raporta pe 25 aprilie 2019 rezultatele financiare aferente primului trimestru din 2019.

„Având în vedere că impactul OUG 114 asupra profitabilităţii băncilor la modul general este estimat în urma modificării acesteia să se diminueze de aproximativ şase ori faţă de impactul estimat în forma iniţială, nu ar trebui să asistăm la rezultate slabe de la Banca Transilvania în primul trimestru“, spune Adrian Cojocar, director general adjunct al Patria Asset Management.

El adaugă că incertitudinile legate de această lege s-au văzut în înceti­nirea uşoară a creditării din luna februarie şi este posibil ca şi în luna martie să se observe un efect similar.

Acţionarii Transgaz vor vota săptămâna aceasta fie propunerea de dividende a boardului companiei, fie pe cea a Ministerului Economiei. Şi investitorii Nuclearelectrica au de ales între două propuneri de dividende, una fiind însă a Fondului Proprietatea, în calitate de acţionar minoritar, iar cealaltă a Ministerului Energiei.

Pe 3 mai 2019 urmează rezultatele financiare ale BRD şi ale Petrom. Prin urmare trei dintre cele mai tranzacţionate acţiuni de la bursa românească sunt primele care îşi vor notifica investitorii cu rezultatele aferente primelor trei luni.