Urmează conferinţa ZF „Sportul, calea spre o viaţă mai bună“. Bazele sportive din România, un business de doar 158 de milioane de lei anual. „Suntem în urmă cu infrastructura sportivă. Un teren de fotbal se poate construi cu 60.000 de euro.“

Autor: Mirabela Tiron 22.04.2019

Bazele sportive din România au ajuns la afaceri totale de 158 de milioane de lei (33 milioane de euro) în 2017, în creştere cu 36% faţă de acum zece ani, arată datele de la Registrul Comerţului. În total erau înregistrate 602 firme pe cod CAEN 9311 (activităţi ale bazelor sportive în 2017), faţă de 559 de firme în urmă cu zece ani.

Date exacte cu privire la câte terenuri de fotbal, tenis sau baschet sunt în România nu există, însă specialiştii de pe această piaţă afirmă că infrastructura sportivă nu este dezvoltată suficient, este loc de creştere, având în vedere situaţia din vestul Europei. „Suntem codaşi la sport, iar una dintre cauze este că suntem în urmă cu infra­structura sportivă. Ar fi bine să existe cât mai multe investiţii publice în infra­struc­tură, terenuri de fotbal, tenis, piste de atletism, ca să beneficieze cât mai multe persoane în mod gratuit. Dacă ai în apro­piere o bază spor­tivă, un teren de fotbal, de exemplu, mergi şi faci sport. În străi­nătate sunt multe baze sportive publice“, a spus pentru ZF Emanuel Toma, fondator al companiei Atlas Sport, ce construieşte baze sportive.