Lichidatorii aşteaptă să încaseze 36 mil. euro pentru un teren de 128.000 mp al fostei fabrici Moldomobila din Iaşi. Platforma se află la o distanţă de 250 de metri de proiectul de 200 mil. euro anunţat recent de Prime Kapital

Autor: Alina-Elena Vasiliu 22.04.2019

Un teren de peste 128.000 de metri pătraţi din Iaşi îşi caută cumpărători în vederea transformării într-un proiect imobiliar mixt. Platforma a fost a fabricii Moldomobila Iaşi, intrată în insolvenţă în 2011 şi în faliment în 2015. Terenul are un cost iniţial care depăşeşte 36 de milioane de euro.

„Terenul a fost scos la vânzare în aprilie 2019. Au fost cumpărători interesaţi, în special fonduri de investiţii – pentru proiecte mixte, în principal pentru rezidenţial cu o componentă minoritară de retail – având în vedere că terenul Moldomobila se află la 250 de metri de proiectul Silk District al celor de la Prime Kapital. Toţi cei interesaţi au fost invitaţi la licitaţie”, spune Oana Corneanu, practician în insolvenţă la Management Reorganizare Lichidare Iaşi, administratorul judiciar al Moldomobila. Datele de la Registrul Comerţului arată că Moldomobila este deţinută de Adrian Butucă, P.A.S. Moldomobila Iaşi, Arhiprint, Elvimex Group şi o listă cu mai mulţi acţionari persoane fizice.