Primele semnale. Piaţa materialelor de construcţii la T1/2019: sunt semne de încetinire, ne lipsesc angajaţii calificaţi, nu avem indicii de creştere, suntem rezervaţi

Autor: Alina-Elena Vasiliu 23.04.2019

Stabilitate şi precauţie sunt cu­vintele-cheie care definesc busi­nes­surile companiilor din do­me­niul producţiei de materiale de cons­trucţii la finalul primului tri­mestru al anului. Într-o pia­ţă a construcţiilor mar­ca­tă de schimbări, de incerti­tudini şi de proiecte în aşteptare, pro­du­cătorii de tâmplărie, cărămizi, prefa­bricate şi vopsele încearcă să se menţină pe linia de plu­tire.

„Anul 2019, pentru noi, nu a debutat cu schimbări spectaculoase în piaţă, cifra de afaceri realizată fiind mai mică cu 0,5% faţă de cea înregistrată în trimestrul 1 din 2018. Suntem optimişti în ceea ce priveşte reali­zarea targetului de vânzări pentru anul 2019 şi obiectivul nostru principal este în acest moment creşterea cu 50% a cifrei de afaceri din vânzările către export“, spune Adrian Gârmacea, proprietarul producă­torului de tâmplărie PVC Electric Plus din Bacău.