Şantierele din Bucureşti merg la foc continuu: Dezvoltatorii imobiliari lucrează la 55.000 de apartamente

Autor: Bogdan Alecu 23.04.2019

Numărul total al locuinţelor din cadrul proiectelor imobiliare în lucru sau care urmează a fi lansate anul acesta trece de 55.000.



Bucureştiul a atras un total de 318 pro­iecte rezidenţiale noi la care se lucrează în prezent cu un total al unităţilor loca­ti­ve ce depă­şeşte 55.000, po­trivit da­telor com­paniei de con­sultanţă imobiliară Crosspoint.

Luând în calcul cele mai mari 14 proiecte din Capitală, în cadrul acestora se con­struiesc aproape 26.000. Ca nu­măr de unităţi, sectorul 6 se află pe primul loc, cu 20.000 de aparta­men­te, urmat de sectorul 4, cu 10.300 de apar­tamente, celelalte sectoare înregistrând sub 10.000 de unităţi locative noi fiecare.

„Pentru 2018-2020 Primăria Capitalei are în plan o serie de proiecte de dezvoltare a infra­structurii, cel mai important fiind fina­lizarea autostrăzii de cen­tură A0. Alte proiecte in­clud extinderi sau lărgiri ale unor artere prin­ci­pale şi con­struirea unor pasaje în zone cu trafic in­tens. Oriunde există pla­nuri de descon­ges­tionare a trafi­cului care se vor şi con­cre­tiza, este de aş­tep­tat ca noi proiecte re­zidenţiale să apăra şi vân­zările de locuinţe să crească în aceste zone“, au spus oficialii Crosspoint. 

Nordul şi centrul Bucureştiului rămân destinaţiile preferate pentru dezvoltările high-end, acest aspect menţinând ridicate  preţurile te­renurilor în aceste zone. „2018 a fost anul re­cord în ceea ce priveşte tranzacţiile cu terenuri. Investitorii români sunt cei mai activi, iar rezidentialul reprezintă destinaţia princi­pală a acestor terenuri. Prezenţa câtorva pionieri, care dau startul dezvoltării în noi zone ale ora­şu­lui, precum Expoziţiei, este un factor extrem de încurajator pentru viitorul pieţei imobiliare româneşti“, au spus reprezentanţii companiei.

Sectorul de construcţii rezidenţiale a crescut în primele două luni din an cu 26,8% faţă de primele două luni din 2018, după ce anul trecut suferise o cădere abruptă, minus 24%. Însă majorările de venituri şi o creditare încă atractivă ţin sectorul în picioare.