Nu mai scapă: Carlos Ghosn, fostul director general al Nissan şi Renault, este inculpat din nou în Japonia pentru abuz de încredere

Autor: Mediafax 23.04.2019

Carlos Ghosn, fost director general al companiilor Nissan şi Renault, a fost inculpat pentru abuz de încredere, noua acuzaţie având legătură cu plăţile făcute de o subsidiară a Nissan către un distribuitor din Oman, fondurile fiind aparent deturnate de Ghosn pentru a fi folosite în interes personal.

Potrivit unei instanţe judiciare din Japonia, Ghosn este suspectat că ar fi cauzat pierderi în valoare de 5 milioane companiei Nissan după ce ar fi deturnat o parte din sumele plătite de o subsidiară a Nissan către un distribuitor din Oman, informează agenţia de ştiri Dpa.

În luna aprilie, Carlos Ghosn, în vârstă de 65 de ani, a fost arestat pentru a patra oară, la o lună după ce a fost eliberat dintr-un centru de detenţie din Tokio după ce a plătit o cauţiune în valoare de 9 milioane de dolari.

Ghosn, care a fost arestat pentru prima oară în luna noiembrie 2018, a fost pus sub acuzare pentru abuz de încredere şi fals în documente financiare.