Robert Hess, Newmark Knight Frank: O mare companie din IT din SUA are Bucureştiul pe lista scurtă pentru un viitor birou

Autor: Bogdan Alecu 23.04.2019

O companie din Statele Unite se uită la Bucureşti pen­tru deschiderea unui nou centru IT, potrivit datelor com­paniei de consultanţă Knight Frank.

„Ne uităm acum la Europa Centrală şi de Est pentru un nou birou operaţional, iar la America Latină pentru un al doi­lea. Compania americană do­reşte să deschidă două noi huburi în două noi centre din afara SUA“, a spus Robert Hess, vice chair­man, Global Corporate Ser­vices, Newmark Knight Frank, biroul din Statele Unite al consul­tan­tului, cu biroul în Chicago.

El a venit la Bucureşti pentru o companie din Statele Unite, cu activitate în backoffice şi tehnologie. Hess nu a dat alte detalii despre investitor. 

Newmark Knight Frank con­si­liază clienţi cu analiză stra­te­gică, iar acum Bucu­reştiul este pe lista scurtă ală­turi de Sofia. „Am analizat mai multe ora­şe din România, luând în calcul elemente pre­cum date ana­litice, învă­ţarea automatizată şi dimen­siu­ne, am decis că Bu­cu­reştiul repre­zintă alegerea potrivită“, a spus Robert Hess.

El a subliniat că până acum a analizat eliminat mai multe oraşe din Europa Cen­trală şi de Est, după care a decis să venim la Bucureşti. „Din punct de vedere al businessului, Bucureştiul este alegerea cea mai atractivă. Putem discuta despre call center, shared ser­vice center, centru de excelenţă, digitalizare, analitică, însă mai mult depinde de universităţi, disponibilitatea forţei de muncă şi prezenţa de business din zonă“.

Compania ar urma să înceapă cu 30 de angajaţi, iar ulterior să mizeze pe o creştere destul de rapidă.