Sara Rasmussen, Global Head of Sales at Auka: România are un grad ridicat de utilizare a cash-ului, există oportunitate mare pentru plăţile mobile

Autor: Ştefan Stan 23.04.2019

Ne pregătim acum să lansăm Settle, o aplicaţie care sperăm să devină soluţia europeană de portofel electronic, atât pentru consumatori cât şi pentru companii. România este interesantă pentru că are un grad ridicat de utilizare a cash-ului. Am văzut că şi alte regiuni unde se foloseşte intensiv cash-ul există un grad de adopţie ridicat a plăţilor cu mobilul, deci pentru noi este o oportunitate, a declarat Sara Rasmussen, Global Head of Sales at Auka. 

”Se discută mult despre plăţi NFC. În România e interesant că sunt multe companii care văd potenţialul pentru mobile payments. Totuşi, gradul de folosire a mobile wallets nu este foarte ridicat. În Scandinavia, 70% din populaţie foloseşte plăţi mobile. În China şi SUA la fel, s-ar putea să fie chiar o rată mai mare. Diferenţa între România şi alte plăţi este că acolo vorbim de soluţii diferite, nu doar prin NFC, iar gradul de adopţie a soluţiilor alternative este mult mai mare”, a adăugat ea.