Robert Anghel, director, mobile payments ING România: Clienţii vor putea agrega conturile ING în Revolut şi invers

Autor: Alex Ciutacu 23.04.2019

Directiva de plăţi PSD2 aduce schimbări pentru piaţa din România iar unul dintre beneficii este posibilitatea de a agrega conturile bancare cu cele ale unor jucători de tip challenger şi invers, însă acesta nu este neapărat un beneficiu major, atrage atenţia Robert Anghel, director, Mobile Payments Experience ING România, în cadrul ZF Mobilio 19.

„Nu îmi dau seama care este problema pe care PSD2 o va rezolva. Pentru un client educat bancar, da, e sexy să îmi agreg conturile ING în Revolut sau invers şi probabil vor fi utilizatori care vor face asta. Cât de multă utilitate va aduce, rămâne de observat.  

El consideră că este posibil să vedem spre finalul anului mai mulţi jucători din tehnologie care vor intra şi în România în piaţa serviciilor de plăţi, jucători de tip Apple Pay.

„Este posibil să vedem iniţiative de la companiile de tehnologie. (...) În prima săptămână de lansare a Apple Pay în Polonia, serviciul a înrolat mai mulţi utilizatori decât Google Pay într-un an întreg”, spune Anghel.

Un potenţial mai mare al PSD2 vine din oportunitatea de a analiza mai multe date pentru a oferi o experienţă mai bună.

„Potenţialul mare nu vine din agregare ci din ce faci dincolo de agregare. Aici e oportunitatea, aici sunt multe lucruri de testat şi experimentat. Dar este foarte neclar care e potenţialul pe bune”, spune Robert Anghel.