Problemele de sănătate o ţin departe de terenul de tenis: Simona Halep îşi anunţă retragerea din turneul de la Stuttgart. „Nu mă simt pregătită”

Autori: Mihaela Măncilă , Mediafax 23.04.2019

Simona Halep şi-a anunţat retragerea de la turneul de la Stuttgart şi a susţinut o conferinţă de presă în care a explicat ce o ţine departe de terenul de tenis. 

"Totul s-a întâmplat în momentul în care am căzut în meciul cu Garcia, am simţit o durere la şold şi nu mă simt pregătită, iar eu dacă nu sunt 100% pregătită nu intru pe teren. Mi s-a spulberat şi visul, am dat totul în aceste meciuri (n.red. - semifinalele Fed contra echipei Franţei), dar nu am reuşit să câştigăm. De aceea am decis să mă retrag, pentru că trebuie, în primul rând, să am grijă de sănătatea mea", a precizat Simona Halep, care a vorbit şi despre eliminarea din semifinalele Fed Cup:

(n.red. - cum se simte după eliminarea din Fed Cup) "Mă doare pentru că am dat totul şi am vrut să câştig Fed Cup, am fost foarte tristă în ultimele două zile, dar este normal. În plus, am trecut prin astfel de momente de mai multe ori aşa că ştiu cum să gestionez situaţia, acum trebuie să mă recuperez mental şi fizic şi să încep din nou.

Vor urma două săptămâni de pauză, cred că este un timp suficient pentru a mă reface. Tot ce vreau este să merg acasă şi să mă relaxez. În următoarele zile voi fi acasă şi îmi voi petrece timpul cu nepoţica mea, pentru că am nevoie să îmi reîncarc bateriile. Nu voi face nimic.

Superputerea mea? Dacă voi rezista patru zile în care să nu fac nimic şi să nu mă gândesc la tenis, asta ar fi o superputere. Nu cred că voi fi capabilă să fac asta. Poate o să reuşesc să pun racheta de tenis deoparte, dar nu cred că voi putea să nu mă gândesc la ea.

Se mai întâmplă (n.red. - să nu poată să joace din cauza problemelor fizice), nu o să fac o dramă din asta. Mă voi recupera în câteva zile şi voi fi bine".

Simona Halep a învins-o pe Caroline Garcia (locul 21 WTA), scor 6-7(6), 6-3, 6-4, în al treilea meci la simplu în semifinalele Fed Cup