Producătorul premiat cu Oscar, Steve Golin, realizatorul "Spotlight" şi "Mr. Robot", a murit la vârsta de 64 de ani

Autori: Catalina Murea , Mediafax 23.04.2019

Producătorul de film american premiat cu Oscar Steve Golin, cunoscut pentru lungmetraje ca "Spotlight" şi "The Revenant/ The Revenant: Legenda lui Hugh Glass", a decedat la vârsta de 64 de ani, relatează variety.com.

Steve Golin a murit duminică, în Los Angeles, din cauza unui cancer.

Realizatorul a devenit cunoscut la Hollywood pentru combinarea managementului de talente cu producţia de film. Compania sa de producţie, Anonymous Content, a realizat, printre altele, filmele "Babel", "Spotlight" şi "The Revenant/ The Revenant: Legenda lui Hugh Glass". Aceasta a mai produs seriale precum "True Detective/ Detectivii din Louisiana", difuzat de postul de televiziune american HBO, "Mr. Robot", de pe USA Network, şi "13 Reasons Why/ Cele 13 motive", disponibil pe platforma Netflix.

Membrii companiei Anonymous Content, pe care Golin a creat-o în 1999, l-au descris pe producătorul de film american ca fiind un inovator în industrie şi un lider remarcabil, care era generos şi plin de compasiune.

Ascensiunea lui Steve Golin şi a companiei sale au avut loc în timpul aşa-numitei epoci de aur a televiziunii americane, de la începutul anilor 2000, caracterizată de o cerere intensă pentru conţinut de calitate al posturilor de televizune şi, ulterior, al platformelor de streaming din Statele Unite ale Americii.

Înainte de a înfiinţa compania Anonymous Content, Steve Golin a lucrat pentru Propaganda Films. Acolo, el a contribuit la realizarea peliculei "Being John Malkovich/ În pielea lui John Malkovich", lansată în 1999. După plecarea sa din companie şi înfiinţarea propriei firme, acesta a contribuit la producţia filmului "Eternal Sunshine of the Spotless Mind/ Strălucirea eternă a minţii neprihănite", lansat în 2004.

Golin a primit nominalizări la Oscar pentru lungmetrajele "Babel" şi "The Revenant/ The Revenant: Legenda lui Hugh Glass". În 2016, el a fost distins, în calitate de producător, cu premiul Oscar pentru cel mai bun film, pentru pelicula "Spotlight".