​Vlad Năstase, director general al companiei de consultanţă Concilium, a fost numit preşedinte al Asociaţiei de Turnaround Management

Autor: Tibi Oprea 23.04.2019

Vlad Năstase, directorul general al companiei de consultanţă Concilium, a fost ales din poziţia de membru în consiliul director în funcţia de preşedinte al Asociaţiei de Turnaround Management (management de redresare-n.red), filiala din România. El îi succede lui Cătălin Nichifor, care a devenit membru al grupului de lucru pentru strategia de dezvoltare internaţională a TMA Global.

„Incertitudinea şi imprevizibilitatea pe care le resimţim constant în economia locală nu ne mai permit să facem business la o masă cu trei picioare; e necesar ca toţi jucătorii importanţi - antreprenori, bănci, Stat - să conştientizeze că putem preveni eficient dificultăţile majore în companii dacă învăţăm să recunoaştem primele semnale de alarmă şi să solicităm ajutor specializat. Chiar dacă pentru asta e necesar să facem doi paşi în spate în afacere sau să recurgem la soluţii importate din alte state”, spune Vlad Năstase.

Printre obiectivele noului preşedinte se numără poziţionarea TMA România ca un stakeholder activ în procesul de transpunere în legislaţia naţională a Directivei europene referitoare la restructurarea preventivă, dezvoltarea unui proiect educaţional cu privire la conştientizarea vulnerabilităţilor în business pentru mediul antreprenorial autohton, în parteneriat cu băncile comerciale şi redactarea unui cod de bune practici pentru expertiza de tip turnaround.