Nicolae Ivan, director la UTI Grup, cu afaceri de 65 mil. euro din construcţii: Birocratizarea excesivă pune în pericol finalizarea la timp a lucrărilor. „Ne dorim să fim mai activi pe piaţa soluţiilor pentru transporturi feroviare.“

Autor: Alina-Elena Vasiliu 24.04.2019

UTI Grup, companie cu activitate în IT, construcţii, transport, facility management şi sisteme de apărare, şi-a redus cifra de afaceri cu 5% în 2018 faţă de anul anterior, motivul fiind stagnarea proiectelor de infrastructură în care este implicată divizia de construcţii a grupului.

„Cifra de afaceri a grupului UTI pe segmentul de construcţii şi instalaţii a fost de 65 de milioane de euro în 2018, cu aproximativ 5% mai mică faţă de anul anterior, cauzată de reorganizări (la nivelul grupului – n. red.) şi de o stagnare a unor proiecte de infrastructură. Ne-am confruntat şi cu problema arieratelor, având proiecte finalizate, funcţionale şi utilizate, dar care nu sunt plătite. Avem 296 de angajaţi permanenţi cărora li se alătură lucrători sezonieri“, spune Nicolae Ivan, director general al UTI Grup.