Compania Powerchina din China este interesată să participe la construirea reţelei de transport cu metroul din Belgrad, o investiţie de 3 mld. euro

Autor: Bogdan Cojocaru 24.04.2019

Powerchina este interestă de proiectul de construire a unei reţele de metrou în capitala Serbiei, Belgrad, a declarat directorul general adjunct al unităţii feroviare a companiei din China, Ren Lizhi, scrie SeeNews.

Powerchina este interesată at‚t de construcţia metroului, c‚t şi de construcţia unei linii de cale ferată care să traverseze Belgradul, a spus Lizhi, citat într-un comunicat al ministrului infrastructurii din Serbia.

„Nu doar că suntem interesaţi de aceste proiecte de infrastructură, dar avem deja tot know-how-ul, experienţa şi tehnologia necesare pentru a realiza proiecte de la început până la sfârşit - de la planificare, proiectare şi investiţii la lucrările fizice de construcţie", a explicat Lizhi.

În februarie, Andreja Mladenovic, asistent al primarului din Belgrad, a declarat că primăria intenţionează să aleagă până la sfârşitul anului 2019 o companie care să construiască o reţea de metrou.

Lucrările urmează să înceapă în 2020, a spus Mladenovic.

Conform proiectului pregătit de compania franceză de inginerie urbană Egis, reţeaua de metrou a Belgradului va consta din două linii, iar sistemul va integra şi patru linii de cale ferată urbană.

În prima fază a dezvoltării metroului vor fi investite 1,3 miliarde de euro, în timp ce costul total al proiectului va ajunge la 3 miliarde de euro, a declarat viceprimarul oraşului Belgrad, Goran Vesic, în septembrie.