Profi angajează casieri cu salariul minim, dar le dă „bonus de retenţie“ de 240 de lei brut. „Angajaţii care sunt promovaţi pot câştiga dublu într-un an“

Autor: Adelina Mihai 24.04.2019

Raul Ciungu, directorul de resurse umane al Profi, companie cu 16.000 de angajaţi: „Cea mai mare fluctuaţie se remarcă în perioada de 0 - 3 luni de după angajare, iar ponderea este mai ridicată în rândul persoanelor sub 25 de ani“.



Fluctuaţia mare de personal din sectorul retailului obligă compa­niile să publice salariile oferite în anunţurile de angajare şi să inventeze bonusuri pentru ca angajaţii să rămână în companie.

„Avem joburi bune pentru oameni buni. Casier/Vânzător mezeluri. Oferim: salariu fix 2.080 ron brut Ă tichete de masă, bonus lunar de retenţie de 240 ron brut, decont parţial transport“, se arată pe un pliant disponbil la casa unui magazin Profi din Bucureşti. Goana după candidaţi s-a acutizat în ultimii ani, mai ales în sectorul retailului alimentar, pe fondul deschiderii de noi magazine şi al resurselor de muncă insuficiente faţă de cererea de pe piaţă.