Acţionarii Transgaz refuză ambele propuneri de dividende din rezultatul pe 2018, atât pe cea a companiei, cât şi pe cea a statului, la fel ca anul trecut. Urmează o nouă adunare a acţionarilor

Autor: Liviu Popescu 25.04.2019

Acţionarii Transgaz (TGN) au respins miercuri atât propunerea consiliului de administraţie al companiei de stat de repartizare a 21,66 lei pe acţiune ca dividende din rezultatul pe 2018, cât şi pe cea a acţionarului majoritar Ministerul Economiei, de 37,89 lei pe acţiune, solicitând în schimb o convocare în regim de urgenţă a unei noi şedinţe a acţionarilor pe acest subiect. 

„Singura explicaţie ar putea fi una de natură birocratică, ce ţine de organizarea AGA şi de posibilitatea ca aceasta să fie contestată, altfel nu îmi explic de ce propunerea ME nu a fost votată”, spune Simion Tihon, broker la Prime Transaction. Aceeaşi situaţie s-a întâmplat şi în 2018, când acţionarii aveau de asemenea de ales între două propuneri de dividende, una a companiei, iar cealaltă a acţionarului majoritar. Ulterior statul, în calitate de acţionar majoritar, a avut câştig de cauză la adunarea acţionarilor convocată pentru luna iunie.