Guvernul a majorat cu 93 mil. lei capitalul Casei Comerţ Unirea, compania de stat pentru dezvoltarea producţiei agricole româneşti

Autor: Georgiana Mihalache 25.04.2019

Guvernul a aprobat majorarea capitalului social al Casei Române de Comerţ Agroalimentar Unirea cu 93 milioane de lei în şedinţa de guvern de ieri, 24 aprilie 2019. Banii au venit din bugetul Ministerului Agriculturii şi vor fi folosiţi pentru eficientizarea activităţii de pescuit şi pentru completarea programelor naţionale de sprijinire a produselor tradiţionale, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Agriculturii.

Sumele alocate vor fi direcţionate pe principiul eficienţei şi eficacităţii cheltuirii banilor, similar unui Investitor Privat Prudent in economia de piaţă, în programe pilot care vor fi dezbătute public pentru a servi intereselor conjugate ale actorilor din piaţă, în beneficiul consumatorului final”, se arată în comunicatul de presă.

Casa de Comerţ Unirea a fost înfiinţată de Ministerul Agriculturii în ianuarie 2019 pentru a creşte consumul de produse fabricate în România. De asemenea, printre planurile ministerului de resort se numără şi înfiinţarea unei reţele naţionale de magazine care să concureze cu hipermarketurile şi supermarketurile existente.