O nouă lovitură pentru Călin Popescu Tăriceanu: Liderul grupului ALDE din Parlamentul European cere excluderea „cât mai repede posibil” a partidului lui Tăriceanu

Autori: Ana Petrescu , Mediafax 25.04.2019

Liderul grupului ALDE din Parlamentul European Guy Verhofstadt a transmis, joi, într-un mesaj pe Twitter, că se aşteaptă ca ALDE european să excludă oficial partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, motivând că situaţia României continuă să regreseze.

„Din păcate, situaţia din România continuă să regreseze. Grupul ALDE a decis la începutul lunii aprilie să excludă ALDE România. Ne aşteptăm ca ALDE european să facă paşi în această direcţie şi să îi excludă oficial din partid, cât mai repede posibil”, a scris Guy Verhofstadt, joi pe Twitter.

Pe 3 aprilie, purtătorul de cuvânt al ALDE european, Didrik de Schaetzen, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că este foarte probabil ca problema excluderii ALDE România din ALDE Europa să se regăsească pe agenda întâlnirii statutare a formaţiunii europene, din 28 iunie, în Elveţia.

Prima oară a fost abordată tema exluderii partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu din ALDE Europa, în luna noiembrie a anului trecut, la Madrid, în urma unei scrisori formulate şi trimise preşedintelui grupului european ALDE, Hans van Baalen, de către Beate Meinl-Reisinger, lider al formaţiunii Forumul Liberal Noua Austrie (NEOS).

O discuţie în acest sens a avut loc apoi la Berlin, la începutul lunii februarie a acestui an. Acum, după o scrisoare adresată, cu o lună în urmă, de către liderul grupului ALDE din PE Guy Verhofstadt subiectul ar putea fi din nou pe ordinea de zi a ALDE Europa, la întrevedere din 28 iunie, în Elveţia.

În replică, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că subiectul privind excluderea partidului său din ALDE Europa este folosit de liderul grupului ALDE din PE, Guy Verhofstadt, în scopuri electorale. Acesta a adăugat că subiectul nu îl influenţează în niciun fel, precizând că nu ia în calcul schimbarea familiei europene a ALDE România.