Banca Transilvania, profit de 436 mil. lei în T1/2019, plus 19%. Ömer Tetik, CEO: Am avut un prim trimestru de creştere solidă a creditării şi a numărului de tranzacţii pe care le-am efectuat

Autor: Anelis Baciu 26.04.2019

Banca Transilvania, cea mai mare instituţie de credit din piaţa locală, a început anul 2019 promiţător, în condiţiile în care profitul net aferent primului trimestru s-a majorat cu 19%, până la 436 mil. lei. Îmbunătăţirea câştigului net a fost susţinută de întărirea bilanţului prin creşterea cu peste o cincime a creditelor, dinamică influenţată şi de integrarea activelor Bancpost, instituţie de credit preluată de BT la finalul anului 2017.

 „(..) Planul nostru a funcţionat foarte bine şi am avut un prim trimestru de creştere solidă a creditării şi a numărului de tranzacţii pe care le-am efectuat pentru clienţii noştri. 42.000 de împrumuturi pentru companii şi persoane fizice au fost acordate de BT în primul trimestru al acestui an“, a comentat evoluţia băncii Ömer Tetik, director general al Băncii Transilvania.

Acţiunile Băncii Transilvania (TLV) erau cotate ieri pe bursa de la Bucureşti la ora 15:30 la 2,155 lei per titlu, cu 0,23% mai mult decât în ziua precedentă. Capitalizarea băncii însuma circa 10,3 mld. lei. De la începutul anului acţiunile BT au un plus de circa 5%, dar râmân sub nivelul din urmă cu un an.