Nemţii deschid şampania: Fabrica de rulmenţi Schaeffler din Braşov a ajuns la vânzări de 2,2 miliarde lei. “Anul 2019 este un an record.” Nemţii construiesc un centru de testare unde vor lucra 100 de ingineri

Autor: Laurentiu Cotu 05.05.2019

Schaeffler România, subsidiară locală a grupului german Schaeffler, a obţinut anul trecut o creştere de 11,5% a cifrei de afaceri faţă de anul anterior, la peste 2,2 mld. lei (475 mil. euro), potrivit calculelor ZF pe baza informaţiilor primite de la companie şi a datelor existente pe site-ul Mi­nisterului Finanţelor. 

Schaeffler produce în fabrica din localitatea Cristian, la 13 km de municipiul Braşov, componente de tehnică liniară pentru industria de maşini-unelte, componente pentru industria de autovehicule şi rulmenţi de mari di­men­siuni pentru diferite aplicaţii industriale.

„Anul 2019 este un an al recordurilor pentru Schaef­fler România, în cursul căruia se va depăşi pragul de 5.000 de angajaţi, fiind una dintre puţinele companii din zonă cu o echipă mai mare de 5.000 de angajaţi activi în aceeaşi locaţie“, au spus reprezentanţii companiei.

Germanii construiesc în prezent la Braşov un Centru de Testare pe o suprafaţă de 8.000 mp, unde vor lucra apro­ximativ 100 de ingineri. Fabrica Schaeffler din Româ­nia este una dintre cele mai mari investiţii în capacităţi de pro­ducţie ale grupului german, investiţiile depăşind în cei 14 ani de activitate a companiei pragul de 500 de milioane de euro.