Scandal cu scântei în alianţa USR-PLUS/ PNL: Pentru ce îi acuză USR-PLUS pe liberali

Autor: Diana Grigore 26.04.2019

Liderii Alianţei USR-PLUS i-au acuzat vineri pe liberali că au distribuit în Cluj Napoca pliante “otrăvite”, potrivit cărora avortul trebuie să fie obligatoriu pentru 92%  dintre români.” E păcat că PNL a cheltuit bani şi energie pe dezinformări abjecte, în loc să se bată cu PSD”, susţine alianţa.

”Am aflat cu surprindere că doi dintre cei care distribuie pliante “otrăvite” cu sigla Alianţei 2020 USR PLUS şi citate false sunt membri ai Partidului Naţional Liberal, unul dintre ei chiar preşedintele filialei Cluj-Napoca a Tineretului Naţional Liberal. Cei doi au fost prinşi în flagrant şi filmaţi în timp ce distribuiau pliantele false şi identificaţi în câteva ore de susţinătorii Alianţei 2020 USR PLUS”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Reprezentanţii USR-PLUS au făcut un apel către liderii şi candidaţii PNL să ia măsuri urgente şi să explice de îndată dacă au încurajat şi încuviinţat acest tip de campanie negativă care a prejudiciat imaginea Alianţei 2020 USR PLUS şi a indus în eroare alegătorii.

”Considerăm că acest model de a face politică prin atacul murdar la competitorii electorali este exact ceea ce a îndepărtat oamenii oneşti de politică, iar acest lucru trebuie să înceteze. E păcat că PNL a cheltuit bani şi energie pe dezinformări abjecte împotriva USR PLUS în loc să se bată cu PSD aşa cum am înţeles cel puţin din declaraţiile oficiale ale acestui partid. Aşteptăm să-şi fixeze alt obiectiv de campanie în afara distribuţiei de false declaraţii despre Alianţă”, se mai arată în comunicatul alianţei USR-PLUS.

În Cluj Napoca au apărut pliante cu sigla Alianţei USR-PLUS cu următorul mesaj”Avortul trebuie să fie mandatoriu şi obligatoriu pentru familiile care nu au un venit mediu, pentru familiile care nu pot asigura creşterea sau hrănirea corespunzătoare a copilului, pentru familiile în care nici unul dintre cei doi parteneri în creşterea şi educaţia copilului nu are un loc de muncă”