Spotify depăşeşte aşteptările analiştilor şi devine prima platformă de streaming de muzică cu 100 de milioane de utilizatori

Autor: Alex Ciutacu 29.04.2019

Spotify a ajuns la 100 de milioane de utilizatori care plătesc subscripţie lunară, o premieră pe piaţa serviciilor de streaming de muzică, după ce a reuşit să atragă mai mulţi utilizatori în ultimul trimestru, depăşind aşteptările analiştilor – şi oferind încredere pentru investitori, potrivit Bloomberg.

Spotify a reuşit să atragă 4 milioane de clienţi noi în ultimul trimestru, în comparaţie cu estimările analiştilor de 3,3 milioane. Imediat după anunţ acţiunile companiei au crescut cu aproape 5% înainte de deschiderea şedinţei de tranzacţionare.

În ultimul trimestru Spotify a pus accentul pe două achiziţii strategice, şi-anume Gimlet Media şi Anchor – încercând să atragă mai mulţi utilizatori prin intermediari. Mai mult, de la raportarea ultimelor rezultate financiare şi până în prezent companai a mai cumpărat şi studioul de podcast-uri Parcast, într-o tranzacţie estimată la 100 de milioane de dolari.

Citeşte continuarea articolului pe www.businessmagazin.ro