Dedeman a semnat cu NEPI şi Ovidiu Şandor achiziţia birourilor The Office din Cluj pentru 100-130 mil. euro

Autor: Bogdan Alecu 01.05.2019

Într-un raport al fondului de investiţii NEPI-Rockcastle pe 2018, proiectul este evaluat la 130 milioane de euro. Acţionarii Dedeman au bătut palma cu fondul NEPI-Rockcastle şi cu Ovidiu Şandor pentru achiziţia birourilor The Office din Cluj-Napoca, în cea mai mare tranzacţie din afara Bucureştiului, potrivit datelor din piaţă.

ZF a anunţat în februarie 2019 că acţionarii Dedeman sunt în discuţii să cumpere proiectul The Office. De clădirea The Office s-a interesat şi miliardarul Ion Ţiriac, potrivit datelor anterioare.

„Tranzacţionarea proiectului The Office este un prim pas relevant în programul de vânzare a activelor care nu mai fac parte din strategia curentă a Nepi Rockcastle, de concentrare pe centre comerciale dominante. The Office este un proiect deosebit şi ne bucurăm că va rămâne în continuare în proprietatea unui investitor dedicat planurilor de dezvoltare ale României. Am remarcat de asemenea dovada lichidităţii pentru pieţele regionale importante din România prin interesul manifestat de investitori pentru The Office. Portofoliul de birouri cu care rămânem în Bucureşti şi Timişoara se bucură de asemenea de interes foarte bun din partea pieţei astfel încât analizăm oportunitatea vânzării acestui portofoliu în perioada următoare“, au spus reprezentanţii NEPI-Rockcastle.