Erste Bank, proprietarul BCR, va avea o nouă echipă de conducere de la 1 iulie, iar Bernhard Spalt se pregăteşte să preia de la Andreas Treichl poziţia de CEO: Suntem deschişi la schimbări şi putem învinge orice competiţie

Ziarul Financiar 01.05.2019

Grupul austriac Erste, care deţine în România BCR, a anunţat săptămâna trecută noua structură de conducere de la 1 iulie, care pregăteşte terenul plecării lui Andreas Treichl de la conducerea celui mai mare grup bancar din Europa Centrală şi de Est. Bernhard Spalt devine numărul doi în bancă, iar de la 1 ianuarie 2020 îi va lua locul lui Andreas Treichl la conducere.

Treichl, care a creat prin mai multe achiziţii ceea ce este astăzi Erste, va deveni de la 1 ianuarie 2020 preşedintele Fundaţiei Erste, principalul acţionar al grupului austriac.

Ceilalţi membri ai boardului sunt: Alexandra Habeler-Drabek - care va deveni directorul de risc, Peter Bosek - îşi menţine poziţia de director de retail, Ingo Bleier preia poziţia de director corporate şi pieţe de capital, Ştefan Dorfler va deveni directorul financiar, Petr Bravek va fi până la 31 decembrie 2019 directorul operaţional, după care va prelua aceeaşi poziţie la banca din Cehia deţinută de Erste, David O’Mahony - va deveni director operaţional de la 1 ianuarie 2020, iar Ara Abrahamyan - va deveni directorul transformării digitale de la 1 ianuarie 2020. „Erste Group va continua să meargă pe acelaşi drum de succes”, a declarat Fredrich Rodler, preşedintele boardului Erste.