Orange raportează pentru T1/2019 venituri de 265 mil. euro, minus 2%, prima scădere după anii de creştere neîntreruptă. Liudmila Climoc, CEO al Orange România: 2019 se prefigurează a fi un an cu multe provocări, dar şi cu oportunităţi

Autor: Adrian Seceleanu 01.05.2019

Ruperea contractului prin care Telekom avea acces la reţeaua 4G, tarifele de interconectare mai mici şi vânzările în scădere de telefoane au adus prima scădere a afacerilor operatorului după ani de zile de creştere neîntreruptă.



Afacerile, Orange, liderul pieţei locale de telecom, au înregistrat în primul trimestru din 2019 prima scădere după ani de zile de creştere, pe fondul unui cumul de factori, printre care se numără vânzările mai mici de echi­pamente, deciziile de re­gle­mentare ale arbi­tru­lui te­lecom (redu­cerea tari­felor de inter­conectare), dar şi ru­pe­rea unui contract prin care rivalii de la Telekom Ro­mâ­nia aveau acces la reţeaua 4G, con­form datelor com­paniei.

Scăderea a fost de aproape 2%, veniturile totale ra­portate de Orange ridi­cându-se la 265 mil. euro în trim.I/2019, faţă de 270 mil. euro în aceeaşi perioadă a anului precedent.