ETA2U din Timişoara, cel mai mare integrator IT din afara Bucureştiului, a crescut în 2018 cu 10%, la 218 mil. lei

Autor: Adrian Seceleanu 02.05.2019

Stelian Câmpianu, directorul executiv al companiei: Iniţial bugetasem o creştere de 20%, dar în a doua jumătate a anului lucrurile s-au dat peste cap, a fost un an plin de surprize.



Compania ETA2U din Timi­şoara, cel mai mare integrator IT din afara Capitalei, a depăşit pentru prima oară de la înfiin­ţare pragul unui business de 200 mil. lei în 2018, după o creştere a cifrei de afaceri cu 10%, până la 218,2 mil. lei, conform datelor raportate la Ministerul de Finanţe.

Integratorul IT îşi planificase o creştere şi mai mare a businessului, însă „surprizele“ din piaţă au adus alt rezultat. „Anul 2018 a fost un an al «surprizelor» atât în ceea ce priveşte businessul cât şi din punct de vedere legislativ, al evoluţiei cursului valutar, al evoluţiei pieţei forţei de muncă în domeniul IT (aici aş spune că realitatea a bătut cu mult aşteptările). Iniţial am bugetat o creştere de 20% şi lucrurile păreau că au un trend bun în prima jumătate a anului, lucrurile s-au dat însă peste cap în a doua jumătate“, a declarat pentru ZF Stelian Câmpianu, directorul executiv al ETA2U. „În ceea ce priveşte cifra de afaceri, aceasta a rămas în continuare realizată în proporţie de peste 80% din sectorul privat. Nu excludem însă partici­parea la proiecte inovative în sectorul public, odată ce se vor debloca investiţiile.“