Facebook va crea în WhatsApp rafturi virtuale pentru comercianţi, iar Mark Zuckerberg anunţă extinderea serviciului de plăţi mobile: Trebuie să fie la fel de simplu ca a trimite o poză

Autor: Adrian Seceleanu 02.05.2019
Versiunea pentru companii a aplicaţiei de mesagerie instantanee WhatsApp va oferi din acest an firmelor mici şi mijlocii posibilitatea de a-şi crea în cadrul platformei cataloage de produse, care să le permită clienţilor să vadă ce ofertă au, ţinta pentru această nouă facilitate fiind în principal antreprenorii care nu au propriul site web, a declarat Mark Zuckerberg, CEO şi fondator al Facebook, în cadrul conferinţei anuale organizate pentru dezvoltatori.

„WhatsApp Business este de asemenea o zonă de interes major pentru noi. În ultimul an milioane de companii mici din întreaga lume au început să folosească aplicaţia pentru a comunica privat cu clienţii lor. Iar acum lansăm o nouă funcţie - cataloagele de produse - astfel încât utilizatorii să poată vedea cu uşurinţă ce produse sunt disponibile de la o companie sau alta. Va fi o funcţie extrem de importantă în special pentru acele companii care nu au o prezenţă web, dar care folosesc din ce în ce mai mult platformele sociale private ca mijloc principal de comunicare cu clienţii lor“, a afirmat Zuckerberg. El a adăugat şi că funcţia de plăţi instant prin intermediul WhatsApp va fi disponibilă în noi ţări, fără a oferi detalii. „Dacă vorbim de plăţi, aceasta este o parte a viziunii noastre de care sunt în mod particular încântat. Când mă uit la diferitele moduri în care oamenii interacţionează în mod privat cred că plăţile reprezintă una dintre zonele în care ne putem implica pentru a face lucrurile mult mai uşoare. Este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face aici. Eu cred că a trimite bani cuiva ar trebui să fie la de simplu ca a-i trimite o poză. Testăm deja funcţia de plăţi în India cu circa un milion de oameni, feedbackul de până acum este foarte bun şi lucrăm la extinderea serviciului pe alte pieţe, către finalul acestui an. Vom mai avea multe anunţuri de făcut în anii următori în zona plăţilor şi a comerţului mobil“.